Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: http://ruttkailatinovits.net.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Az oldal üzemeltetői alapértelmezetten nem gyűjtenek semmilyen személyes adatot. Ha a látogatók hozzászólást szeretnének írni, akkor meg kell adniuk nevüket (becenevet) és e-mail címüket. Erre azért van szükség, hogy kiszűrhessük a kéretlen, spam, vagy sértő üzeneteket.

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Amennyiben üzenetet szeretne küldeni az oldal szerkesztőinek, meg kell adnia nevét, e-mail címét és üzenetét, opcionálisan weboldalának címét, valamint ugyancsak opcionálisan feliratkozhat hírlevelünkre. Küldhet üzenetet e-mailen keresztül is.

A küldött üzeneteket a honlap fejlesztése céljából archiváljuk, a megszerzett adatokat és az üzenetben foglaltakat harmadik félnek nem adjuk ki, valamint nem használjuk reklámcélokra (kivételt csupán a hírlevél-feliratkozások jelenthetnek).

Sütik

Ha hozzászólást írunk a honlapon, a megadott nevet, e-mail és honlap címet sütikben eltároljuk. A tárolás a kényelmi célokat szolgál azért, így a következő hozzászóláskor ezeket a mező adatokat nem kell kitölteni. A sütik lejárati ideje egy év.

Ha ellátogatunk a bejelentkezési oldalra, akkor átmeneti sütiket állítunk be annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Az oldal a Google Analytics látogatottságmérő szoftvert, valamint a MyStat számlálót használja a fogalom mérésére.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

A felhasználók adatait maximális diszkrécióval kezeljük, oldal a felhasználók esetleges írásbeli engedélye nélkül semmilyen adatot nem oszt meg harmadik féllel.

Tárhelykezelőnk:

COMPUTER PONT INFORMATIKAI KFT.
3525 Miskolc, Tizeshonvéd u. 21/B

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

Az oldal szerkesztőinek a Kapcsolat menüpont alatt küldhetnek üzenetet.

További információk

A honlap nem szolgál kereskedelmi célokat.

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Az oldal hitelesítése és titkosítása folyamatban van. Az oldal által begyűjtött adatokat egy személy kezeli.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Az oldal szerkesztősége mindent megtesz annak érdekében, hogy a személyes adatokat a jogszabályokban előírt módon kezelje. Amennyiben valamely felhasználó ennek ellenére úgy érzi, hogy sérült a személyes adatok védelméhez való joga, kérjük azt haladéktalanul jelezze a Kapcsolat menüpontban megjelenített lehetőségek valamelyikén.

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy az oldal szerkesztősége nem tudott a kielégítő megoldást nyújtani problémájára, a felhasználó szerint az adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Az oldalon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) tartalmazhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha a felhasználhatók meglátogatták volna a másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha a felhasználó rendelkezik felhasználói fiókkal és be van jelentkezve az oldalra.

A beágyazott tartalmak szolgáltatói a saját adatvédelmi nyilatkozatukban meghatározottak szerint végzik az adatok kezelését, illetve feldolgozását.

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Az oldal nem végez profilalkotást a felhasználói adatokkal.