Impresszum

Az oldal Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán (és, kapcsolódóan, Bujtor István) szellemi örökségének megismertetése, ápolása, az általuk képviselt értékek továbbadása céljából jött létre. Igyekszik átfogó képet adni a két művész-ember munkásságáról, szerepeik, fellépéseik, az általuk írt és/vagy róluk megjelent írások összegyűjtésével, közreadásával.

Szeretettel várok megosztható élményeket, emlékeket, relikviákat, tanulmányokat, elemzéseket, beszámolókat, fotókat, rajzokat… bármit, amit szívesen viszont látnának a honlapon. (A szerkesztőség mindemellett fenntartja a jogot, hogy megválogassa a honlapon közölhető anyagokat 🙂 a Facebookon viszont nincs szükség válogatásra. 😉 )

Az oldal tartalmával kapcsolatos információkért írjon az informacio@ruttkailatinovits.net címre; egyéb kérdéssel írjon a admin@ruttkailatinovits.net címre.

Felhasznált irodalom:

***„A művészet antisors” – Irodalmi mozaik Latinovits Zoltánról. Budapest, Tinta Kk., 2003.
Ablonczy László:
Latinovits Zoltán tekintete. h. n. Minerva, 1987.
Deák Attila: Ruttkai Éva. Kortársaink a filmművészetben sorozat. Budapest, Magyar Filmtudományi Int. és Filmarchívum-Múzsák, é. n.
Gábor Júlia – Szigethy Gábor: Álomszínészpár. Történetek Ruttkai Éváról és Latinovits Zoltánról. Budapest, Helikon, 2010.
Hegyi Béla: Latinovits. Legenda, valóság, emlékezet. Budapest, Gondolat, 1983.
Kelecsényi László: Latinovits Zoltán. Kortársaink a filmművészetben sorozat. Budapest, Magyar Filmtudományi Int. és Filmarchívum-Múzsák, 1984.
Koltai Tamás: Színházfaggató. Budapest, Gondolat, 1978.
*** Latinovits Zoltán. [Cím nélkül, nekrológ(ok) helyett.] A színész arca sorozat (szerk. Ablonczy László). Budapest, Egyetemi Nyomda, é. n.
Latinovits Zoltán: Emlékszem a röpülés boldogságára. Összegyűjtött írások. A kötetet szerkesztette, az előszót és a jegyzeteket írta: Szigethy Gábor. Budapest, Magvető, 1985.
Latinovits Zoltán: Verset mondok. Tanulmányok, niylatkozatok, műsorok. A dokumentumokat összegyűjtötte és a kötetet összeállította: Surányi Ibolya. Budapest, Népművelési Propaganda Iroda, é. n. (de 24 Ft volt valamikor…)
*** Magasból a mélybe. Latinovits Zoltán levelei Beke Alberthez. Budapest, Mundus, 1996.
Müller Péter: Kígyó és kereszt. Budapest, Édesvíz, 2005.
Ruttkai Éva: Parancsolj, tündérkirálynőm! Összegyűjtött töredékek. A kötet összeállította, szerkesztette, és az utószót írta Szigethy Gábor. Budapest, Zeneműkiadó, 1989.
Szigethy Gábor: Latinovits. h. n. Gabo, 1999.
Szigethy Gábor: Ruttkai. Budapest, Terra–Kossuth Nyomda, 1987.
Zalatnay Sarolta: Ezt sem a zárdában írtam. H. n. Csillagkönyvek, 1987.

Egyéb forrás:

Magyar  Élatrajzi Lexikon – Latinovits
Magyar Életrajzi Lexikon – Ruttkai
Magyar Színházművészeti Lexikon – Latinovits
Magyar Színházművészeti Lexikon – Ruttkai
Startlap
Wikipédia – Latinovits
Wikipédia – Ruttkai


A weboldalt készítette: dr. Széman E. Rózsa
Az oldal a WordPress nyílt forráskódú tartalomkezelő-rendszert használja.


Szakmai partnerek, támogatók:

Tárhelykezelőnk: