Beszámolók,  Hírek, események

2008. okt. 3.

„aki előbbre lát, mint a többiek, arra mindig ráfogják, hogy hülye”

Amit a blogba akartam írni, de ott valamiért nem jelent meg:

Először is meg kell köszönnöm, hogy egyre többen látogatják az oldalt, nemrég, nincsen egy hónapja, hogy az 1500-as határt emlegettem, most pedig már túl vagyunk az 1770-en. Ha így megy tovább (és mért ne? legalább is remélem), akkor az oldal születésnapjára, november hetedikére talán elérjük a 2000-es látogatószámot!!

A hétvégén, Ruttkai Évánk halálának évfordulóján sajnos nem tudtam honlap- és internetközelben lenni. Báthory Istvánnak, az erdélyi fejedelemnek és lengyel királynak éppen aznap volt születésének 475. évfordulója, s ez idén pontosan a háromnapos, szülővárosában, Szilágysomlyón (Szilágy megye) megrendezett XVI. Báthory Napok középső napjára esett. A Báthory István Alapítvány elnöke és így a szervezés összefogója és irányítója édesapám, és, hál’ Istennek, nekem is bőven kijutott a szervezésből. Én ugyanis imádok szervezkedni, azt a szót, hogy fáradtság, nem ismerem, legfennebb három átrohangált nap és két alig-alvós éjszaka után állva is el tudok aludni.

De minden esetre, nagyon megérte!!! A programnak már 15. éve része egy orvostovábbképző (az apukám is orvos, az anyukám meg asszisztensnő), hol tudományosabb, hol kevésbé, de a lényeg, hogy mindig akad egy-két olyan előadás, ami teljesen általános, orvostörténeti vagy hasonló, idén pl. a második nap délelőtti részén a konferenciának egészséges életmód meg az iskolai egészségügyi nevelés volt a téma, s ez aztán igazán mindent magába foglal, kultúrát, művészetet, irodalmat…

Az este meg külön csodás volt, a Sebő-együttes lépett fel,

és mind olyasmiket mondott Sebő, amik valamilyen formában válaszoltak a délelőtti előadásokra vagy éppen arra, miket Szigethy mondott a Latinovits-műsorban a Lánchíd rádióban.

Apropó!! hallotta valaki? Én a klubra az iwiw-en kiírtam, de itt nem tudtam. [Szóval ha valaki még nem tag: Latinovits és Ruttkai rajongói klub – /nem élő link/ <– katt!] Sajnos tudtommal a műsort nem lehet visszahallgatni. De a lényegi gondolatok nagyjából Pikinek a köré a gondolata köré szerveződtek, amikor így vall magáról: „káros szenvedélyem a dohányzás, meg az, hogy tehetségtelen, ezért rosszindulatú emberekkel összeférhetetlen vagyok”.

Tehetségtelen, ezért rosszindulatú – emelte ki Szigethy, vagyis azokkal volt úm. összeférhetetlen, akik a tehetségtelenségüket (bármilyen téren, a saját szakterületökön megnyilvánuló tehetségtelenségüket) vezető pozícióban gyakorolják. Pontatlan idézet Szigethytől: „aki előbbre lát, mint a többiek, arra mindig ráfogják, hogy hülye”, és ez ma is így van, aki kicsit is megpróbál előbbre járni, mint a kora, mert látja, hogy mi lenne a helyes vagy legmegfelelőbb út, azt sokkal könnyebb lehülyézni, mint elismerni, hogy igen, neki van igaza.

Jó sokat írtam ezúttal, de remélem, nem untattam senkit. További hellemes hetet, és szebb, derűsebb őszi napokat kívánok mindenkinek!! 

.oO Rózsa Oo.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük