Hírek, események

Frissítés és statisztika

Sokat váratott magára, de végül mégiscsak elkészült a lap felújítása! Régóta terveztem, hogy kicsit átláthatóbbá teszem, hogy a látogatók könnyebben navigálhassanak rajta.

Szükségessé vált ez amiatt is, mivel egyre több információ, anyag, dokumentum kerül fel a honlapra, és ha nem elég világosan szerkesztett, könnyen eltévedhet az ember benne, vagy nem talál rá arra, amit keres.

Első lépésben tehát szétosztottam a lapot Ruttkai és Latinovits között: ugyanazon a címen fut továbbra is mindkettő, de a főoldalról két, kvázi teljesen különálló oldalra juthat, aki egyikük vagy másikuk nevére kattint. Így aztán a menüket is átrendezhettem, és Ruttkai is kapott ’rendes’ menüt a képek baloldalán. Itt szeretném megjegyezni, hogy elnézést, a sok új aloldal miatt nem sikerült mindenhová új képet feltennem, de az is következik. [És ha valakinek esetleg meglenne az a szerkesztett kép, ami Latinovits-Könyvek… menünél volt eredetileg, küldje el nekem, mert a számítógépem elromlásakor az is elveszlődött…] A könnyebb tájékozódás végett frissítettem az Oldaltérképet is.

Szeretnék néhány sort írni arról, hogy ezentúl hogyan értesülhet a frissekről a látogató. Bár a frissket, legalább egy szóval mindkét oldalon jelzem, értelemszerűen, a Ruttkaihoz és/vagy Latinovitshoz kapcsolódó hírek az adott oldalon jelennek meg, tehát érdemes mindkettőt látogatni, illetve ki-ki azt, ahonnan új információt remél vagy szeretne megtudni. A Hírek dobozban most egyelőre ugyanaz van (a Ruttkai oldalra egyszerűen átmásoltam az eddigi főoldal hír-dobozkáját), de ezentúl külön-külön működnek majd. Természetesen, mint észrevették vagy észreveszik, sok menü közös maradt, mivel nem lett volna értelme különválasztani őket. Ezeket mindkét oldalról el lehet érni.

Bár az év elején nagyon lelkesen elterveztem a hírlevélírást, az oldal-frissítés hiányával annak beindítása is elmaradt. Ezt ezennel pótolom is, és buzdítok mindenkit, iratkozzon fel bátran! Az e-mail-címemet megváltoztattam, mert az extra.hu-s nem működik rendesen, és túl sok is volt annyiféle cím, de aki még ott iratkozott fel, ne aggódjon, mert átírtam a címét.

És akkor egy kis számvetés is.

Az oldal beindítása óta egy év és nyolc hónap telt el – illetve telik el hamarosan, július 7-én; a MyStat számláló indítása pedig egy éve, két hónapja és 18 napja, 2008. április 16-án történt. Ezidő alatt volt:

  • összesen 6005 látogató, aminek köszönhetően az oldal a 213. helyen áll a kategóriájában (1129 közül) – kép
  • ismét megdőlt az egynapi rekord, 2009. június 6-án 67 látogató volt (kép), január 4-én pedig 60-an keresték fel az oldalt (kép)

Nagyon sok kedves, biztató és nem egyszer megható levelet is kaptam a látogatóktól, akár személyes mailben, akár iwiw-fórumon. Ha a szerzők beleegyeznek, szívesen megosztok majd egypárat az olvasókkal. Továbbra is szívesen veszem a kritikát, hibajavítást is, sőt, megköszönöm, ha ezzel is segítik a munkámat (ez vonatkozik a technikai hibákra is, az oldalátalakítás közben megeshet, hogy egy-két hivatkozás belinkeletlenül maradt, vagy rossz helyre visz).

Szintén újság, hogy készül az oldal angol verziója, még ha sokkal zanzásítottabb változatban is. Egyelőre még feltöltés alatt áll – ezügyben is szívesen fogadok bármilyen segítséget.

A jövő hét folyamán felkerül még néhány olvasnivaló és pár kép is, legalább is így tervezem.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük